Skola

skolan i lästringe

Skolan

Blomenbergska skolan erbjuder en trygg miljö där varje barn syns! Vi har hög lärartäthet och behöriga lärare. På skolan finns idag en förskoleklass och två klasser: åk 1-2 och åk 3-5. Vi satsar på de senaste läromedlen samt utökat datoranvändande. Språket är grunden för all inlärning, så självklart prioriterar vi läs-och skrivutveckling. Vi arbetar med olika läsprojekt som ”En läsande klass”, bokcirklar och har deltagit i läsfesten tillsammans med många andra skolor.

Åldersintegrerad undervisning

Vi arbetar åldersintegrerat, vilket vi ser har stora pedagogiska fördelar. Varje barn kan arbeta och få stöd helt efter sina förutsättningar och behov av utmaningar. Bild och textilslöjd har vi här på skolan, men idrotts- och träslöjdslektionerna har vi i Västerljung dit vi åker abonnerad buss. Vi satsar på att ge våra elever i förskoleklassen en bra grund inför det kommande skolarbetet. Undervisningen utgår från barnens egna kunskaper, erfarenheter och tankar. Alla våra elever har också möjlighet att få en plats på vårt fantastiska fritidshem. Vi samlas alla tillsammans för gemensamma aktiviteter, små och stora barn, vid många tillfällen. Under våren kommer vi att arbeta med tema ”film” tillsammans med fritids.

Matematik

Som alltid kommer vi att satsa mycket på matematik! Vi kommer att träna taluppfattning, matematiska begrepp och huvudräkning. Att spela spel och ”leka” matte även utanför skoltid är en bra träning!  Våra elever spelar schack under skol-och fritidstid och har deltagit i schackfyran med fantastiskt bra resultat.

Naturvetenskap och teknik

Teori och praktik varvas och förstärker inlärningen i många av våra teman. Eleverna bygger solsystemet i en skokartong, tillverkar kort med rörliga delar mm.

Utelek

På vår stora skolgård finns många möjligheter till rörelse och träning av motoriken, samt fantasifulla och kreativa lekar. Under vintern spolar föräldrar is på basketplanen så vi kan träna skridskoåkning. Höst och vår har vi våra idrottslektioner på skolgården. Under den kalla årstiden åker åk 1-5 till idrottssalen i Västerljung och har idrott.

NOTIS TILL FÖRÄLDRAR

Vi önskar alla en skön, rolig och händelserik sommar!

KALENDER
2/9
Föräldramöte 17:30
14/9
Bokbussen 10:30 - 12:30
2/11
Bokbussen 10:30 - 12:30
Ideella föreningen

Är du förälder?
Gå med i Ideella föreningen Blomenbergska – träffa andra familjer och bidra till barnens trivsel i vardag och fritid.

KONTAKTA OSS

Förskolan
Tel: 0156-301 65
E-post: kojan@blomenbergska.se

Fritids
Tel: 073-063 01 65

Rektor
Tel: 070-602 02 30
E-post: rektor@blomenbergska.se

Skolsyster Monika
Tel: 070-633 78 33
E-post: skolsyster@blomenbergska.se

Aktuellt

2/9
Föräldramöte 17:30
14/9
Bokbussen 10:30 - 12:30
2/11
Bokbussen 10:30 - 12:30

Har du frågor?

Du är varmt välkommen att kontakta oss när du undrar över något eller vill ställa dig ditt barn i kö.

Kontaktuppgifter

Förskolan Kojan
Tel: 0156-301 65 (även telefonsvarare för sjukanmälan) E-post: kojan.blomenbergska@icloud.com

Fritids
Tel: 073-063 01 65

Rektor
Tel: 070-602 02 30 (rektor@blomenbergska.se)

Skolsyster Monika
Tel: 070-633 78 33
E-post: skolsyster@blomenbergska.se

Ideella föreningen

Är du förälder? Gå med i Ideella föreningen Blomenbergska – träffa andra familjer och bidra till barnens trivsel i vardag och fritid.

Copyright ©
2021
| Blomenbergska skolan
Hemsidan är skapad av Logofactory

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du användningen av cookies för ovanstående ändamål.