Skola

Skolan

skolan i lästringe

Blomenbergska skolan erbjuder en trygg miljö där varje barn syns! Vi har hög lärartäthet och behöriga lärare. På skolan finns idag en förskoleklass och två klasser: åk 1-2 och åk 3-5. Vi satsar på de senaste läromedlen och alla elever har en personlig surfplatta eller dator. Språket är grunden för all inlärning, så självklart prioriterar vi läs-och skrivutveckling. Under varje läsår arbetar vi med olika läs- och skrivprojekt.

Åldersintegrerad undervisning

Vi arbetar åldersintegrerat, vilket vi ser har stora pedagogiska fördelar. Varje barn kan arbeta och få stöd helt efter sina förutsättningar och behov av utmaningar. Bild och textilslöjd har vi på skolan. Träslöjdslektionerna har vi på Fokusskolan och idrottslektionerna i idrottssalen i Västerljung. Vi åker dit med abonnerad buss. 

Vi satsar på att ge våra elever i förskoleklassen en bra grund inför det kommande skolarbetet. Vi samlas alla tillsammans för gemensamma aktiviteter, små och stora barn, vid många tillfällen.

Matematik

Vi satsar mycket på matematik! Vi tränar bl.a. taluppfattning, matematiska begrepp och huvudräkning. Vi arbetar mycket med att eleverna ska lära sig olika strategier. En bra träning är att spela matematikspel och ”leka” matematik. Våra elever spelar schack under skol- och fritidstid och har deltagit i Schackfyran med fantastiskt bra resultat.

Naturvetenskap och teknik

Teori och praktik varvas och förstärker inlärningen i många av våra teman. Eleverna bygger bl.a. solsystemet i en skokartong, designar framtidens mobiltelefon och bygger bilar. Varje år arbetar klasserna med olika teman från Cetis. ( Nationellt resurscentrum för teknikundervisning i förskola och skola )

Utelek

På vår stora skolgård finns många möjligheter till rörelse och träning av motoriken, samt fantasifulla och kreativa lekar. Under vintern spolar föräldrar is på basketplanen så vi kan träna skridskoåkning. Tidig höst och under senare delen av våren har vi våra idrottslektioner på skolgården. Under lunchrasten har vi vuxenledda rastaktiviteter fyra dagar i veckan. 

NOTIS TILL FÖRÄLDRAR
KALENDER
2/9
Föräldramöte 17:30
14/9
Bokbussen 10:30 - 12:30
2/11
Bokbussen 10:30 - 12:30
Ideella föreningen

Är du förälder?
Gå med i Ideella föreningen Blomenbergska – träffa andra familjer och bidra till barnens trivsel i vardag och fritid.

KONTAKTA OSS

Förskolan
Tel: 0156-301 65
E-post: kojan@blomenbergska.se

Fritids
Tel: 073-063 01 65

Rektor
Tel: 070-602 02 30
E-post: rektor@blomenbergska.se

Skolsyster Eva
E-post: skolsyster@blomenbergska.se

Aktuellt

2/9
Föräldramöte 17:30
14/9
Bokbussen 10:30 - 12:30
2/11
Bokbussen 10:30 - 12:30

Har du frågor?

Du är varmt välkommen att kontakta oss när du undrar över något eller vill ställa dig ditt barn i kö.

Kontaktuppgifter

Förskolan Kojan
Tel: 0156-301 65 (även telefonsvarare för sjukanmälan) E-post: kojan.blomenbergska@icloud.com

Fritids
Tel: 073-063 01 65

Rektor
Tel: 070-602 02 30 (rektor@blomenbergska.se)

Skolsyster Monika
Tel: 070-633 78 33
E-post: skolsyster@blomenbergska.se

Ideella föreningen

Är du förälder? Gå med i Ideella föreningen Blomenbergska – träffa andra familjer och bidra till barnens trivsel i vardag och fritid.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du användningen av cookies för ovanstående ändamål.